7 Ekim 2013 Pazartesi

Model-Sıla-GNCFEST

GNCFEST bünyesinde düzenlenen konserlerden sonuncusuna yetişip Model ve Sıla konserine gidebildik dün. Mekanın bizim eve çok yakın olması en büyük etkendi sanırım.Yoksa ne Model ne de Sıla hayranıydım ben. İkisini de şöyle böyle, radyoda falan çıkınca dinlerdim, hatta Sıla da Murat sayesinde bıkkınlığa gelmişliğim de olmadı değil. Arabamız olduğu zamanlarda cd playerinde sürekli bir Sıla şarkıları dönüp duruyordu. Öyle olunca ya bu sılanın tüm şarkıları aynı mı bana mı öyle geliyor diyecek kadar beynime kazınmıştı tüm melodileri.
Arkadaşım önderliğinde konserden haberim oldu ve Murat'ın Sıla manyaklığı olduğunu düşündüğümden o mutlu olsun bari mantığıyla aldım iki bilet. Saat altıda başlıyor biliyorum ben hiç okumadım çünkü ne yazıyor, noluyor. Beş buçuk gibi gidip biletlerimizi teslim aldık ve sonra öğrendik ki 6 kapı açılışıymış, konser 8 de başlıyormuş. Neyse soğukta dışarıda ne yapacaz deyip giriş yaptık  Ülker Arenaya. Yalnız nasıl güzel yapmışlar oranın içini, pek bir sevdim, en kısa zamanda gelip bir maç izlenesi yani öyle deyim. 


Neyse 2 saat boyunca orada oturup, üniversitelileri gözlemledim ben, bir haller bir edalar :p Yani acaba biz de mi böyleydik, bazen böyle komik hareketler mi yapıyorduk dedim. Galiba öyleydik.. O sırada bu genç turkcell reklamı yaptılar tabi bol bol, hiç tanımadığım ama bu genç turckcell etkinliklerine sürekli katılan gençlerin belli ki tanıdığı birtakım insanlar sahneye çıkıp çıkıp, "eğleniyomuyuzzzz, hebereeee, höböröööö!" diye bağırıp durdular, İstanbul klibi çekeceğiz falan dediler, işte herkesin eller havada olsun şöyle yapın böle edin, ben ayakta onca saat dikilmemek için tribünden almıştım bileti. Saha içini kuş bakışı görüyor vaziyetteydik yani, öyle olunca ışık oyunlarıyla nası güzel görüntüler oluşuyormuş bayaca görmüş oldum. 
Neyse efendim bekleme kısmı sona erince saat tam sekizde Model çıktı sahneye. Anaaam minicik ya o kız :) Ama pek bir sempatik, ses tonu, konuşması, hareketleri falan.. 1 saat falan sahnede kaldı ve ben cidden sahne performanslarına hayran oldum. Sıfır vokal, çok güçlü bir ses. Arka plandaki kurulmuş, kocaman ekranın görüntüleriyle ışıkların uyumu. Çok çok beğendim. Fark etmeden baya da bi şarkısını ezberlemişim meğerse, eşlik ederken anladım. Model den sonra Sıla çıktı. Tabi önce bir sahne değişimi, sahne kurulumu falan oldu. Bir yarım saat falan bekledik yani. Evet Sıla hanım çıktı. Birincisi o ne rüküşlük, ikincisi o nasıl bir dans ediş şekli. Neyse bir le ikiyi saymazsak o da baya iyiydi. Ama benim için Model den sonra sönük kaldı. Sahnesi bir Model kadar iyi değil. Show yok yani, sadece ses var. Hatta bir ara hepsi koltuklara oturup, hadi evde söyler gibi söyleyelim dediler. Ve konserin sonuna kadar da öyle kaldılar. Bir ara vokalistlerinden biri bildiğimiz oryantal oynadı, birisi sanırım kendi bestesi olan bir şarkıyı söyledi. Ve tüm arena ona eşlik etti, o an anladım ki bu ne biçim şarkıdır ya diye içinden geçiren bir Murat la benim :) Neyse efenim öyle ya da böyle ben baya bir eğlendim aslında, bakmayın böyle her şeyi eleştirdiğime. Konser sırasında halimden gayet memnundum. GNCFEST in düzenlediği bir organizasyon olduğundan, ilk başta çok tırsmıştım etrafım ergenuslarla dolup taşacak diye ama baya çocuklu aileler falan da vardı. Ortam ve yaş düzeyi gayet uygundu yani. Bir daha kine takip edip gitmeyi planlıyorum.... Tavsiye ediyor muyum, ediyorum... 
GençTurkcell Senin Benim Bizim :)

2 yorum: