6 Haziran 2014 Cuma

Harika bir etklinlik - İstrapped

 Öncelikle size web sitesini paylaşmakla başlamak istiyorum. İş yerinden bi arkadaşımın,  arkadaşının face de paylaşmasıyla haberimiz olduğu bir oyun bu. Sitesinde daha fazla detaylar bulabilirsiniz ama ben yine de tecrübemizi kısaca spoiler vermeden anlatayım. 

Taksim -Asmalı Mescit de bir apartman dairesinde başlıyor oyun. Yalnız apartmana girmeden diafondan sesleniyorlar size :" Eğer ekibiniz tamsa, eve girdiğiniz an oyun başlar." Eve giriyorsunuz, kapı kilitleniyor. Eve girdikten sonra gerçekten bir gizemin ortasında buluyorsunuz kendinizi. Size sağlanmış bazı araçları kullanarak ipuçları bulmaya çalışıyorsunuz. Her bir ipucu sizi bir sonraki ipucuna götürüyor ve her bir ipucu bir çözüm sunuyor. Bulunduğunuz her odada bir adet kamera var, sizi izliyorlar. Ve diafondan arkada bir fon müziği çalıyor. 1 saat süreniz var, 1 saat içerisinde tüm gizemleri çözüp evin kapısının anahtarını bulmanız gerekiyor. Bulamazsanız evden asla çıkamıyorsunuz :p Şaka şaka tabi ki çıkıyorsunuz ama başarısızlıkla. 
Daha fazla detay anlatmayı istemiyorum çünkü oyun bizim için tam bir gizemdi ve gerçekten tadı böyle çıkıyor. 
Biz iş yerinden 5 kız olarak gittik. 5 kız bir eve kilitlenme fikri bizi başlangıçta biraz tedirgin ettiği için ben Murat a gittiğimiz yeri tüm detaylarıyla mesaj attım girmeden önce. Çünkü biz öyle hayaller kuruyoruz ki bizim telefonlarımızı çantalarımızı alacaklar. Bizi tamamen bağlantısız bırakacaklar falan. Hayal gücü işte :) Oysa direk eve girip oyunun başlayacağını bilsek hiç öyle tedirgin olmazdık. O yüzden söylüyorum tedirgin olmayın, çantanız telefonunuz yani oraya nasıl gittiyseniz her şeyiniz yanınızda oluyor. Ayrıca kameradan sürekli izlendiğiniz için , herhangi bir anda ben çıkmak istiyorum dediğiniz anda kapı açılıyor. Fakat tabi ki oyun hakkınız da yanıyor. 
Biz 1 saatin dolmasına bir kaç dk a kala bulduk anahtarı. Daha kısa sürede bulanlar da olmuş, ama bulamayanlar da oluyormuş. İpuçları ve çözme yöntemi ile söyleyebileceğim tek şey şu ki, öyle pat diye hemen bulabileceğiniz kolay gizemler değil çözmeye çalıştığınız. Gerçekten beyninizi ve tüm algılarınızı açık tutmanız düşünmeniz bağlantı kurmanız gerekiyor. Her şeyi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Ve unutmayın orada gördüğünüz hiç bir şey boşuna orada değil. Hepsinin bir anlamı var. Hepsini bir gizemi çözmek için kullanmanız gerekiyor. 
Fazlaca eğlendiğimiz bir etkinlik oldu bizim için. Bir zafer fotoğrafı çektirip oradan ayrıldık ve yeni bir oyun kurgusu olduğunda bize atması üzere maillerimizi bıraktık. Umarım olur ve tekrar gidebiliriz. Kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum ..
Bu da facebook sayfası, fotomuzun yayınlanması umuduyla.  :)


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Biz gitmeden önce web sitesinde küçük bir ödül olduğunu okumuştuk ama oradaki arkadaş bize hiç ödül vermeden yolladı, sonra web sitesinde de o yazıyı bulamadık, topluca beynimizin bize bir oyunu olduğunu düşünüyoruz :D Yani ödül yok malesef :)

      Sil